Lapsiperheiden retkiopas

Arkisto kategoriasta: ‘museo’

[myöhempi lisäys: MUSEO ON NYTTEMMIN SULJETTU.]

Helsingin Tuomarinkylän kartanon sivurakennuksessa sijaitsee Helsingin Lastenmuseo. Sen toimintaperiaatteisiin kuuluu, että museon näyttelyt tehdään yhdessä lasten kanssa. Näin on syntynyt myös paikan tämänhetkinen Mammutista marsuun -näyttely, joka kertoo Helsingin eläinten historiasta. Lastenmuseo on auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-17 ja sisäänpääsy on ilmainen.

Lastenmuseokäynnin yhteyteen kannattaa varata aikaa myös kartanon ympäristöön tutustumiseen – etenkin kesällä paikka on erittäin viehättävä. Kartanon vieressä on hevostalli, joten hevosia näkee ympäristössä jokseenkin aina. Kartanon pihamaalla sijaitsee myös viehättävä Tuomarinkylän ravintola ja kahvila terasseineen. Päärakennuksessa on myös Tuomarinkylän kartanomuseo, jonka tämänhetkinen näyttely esittelee helsinkiläisiä sisustustyylejä barokista funkikseen. Näyttelyyn järjestetään ryhmille opastuksia tilauksesta ja museon www-sivujen mukaan lapsiryhmille on tilattavissa oma opastus, jossa tutustutaan vanhanajan elämään ja asumiseen kodeissa & kartanoissa.

Lisäkohdevinkki: Vain parin kilometrin päässä Lastenmuseosta ja Tuomarinkylän kartanosta sijaitsee Haltialan maatila.

[myöhempi lisäys: MUSEO ON NYTTEMMIN SULJETTU.]

» Kuvia paikasta:

Lastenmuseossa

Lastenmuseossa

Lastenmuseo ja Tuomarinkylän kartano

» Paikan sijainti Google Maps -kartalla:


View Lapsiperheiden retkiopas pääkaupunkiseudulle (Helsinki, Espoo, Vantaa) in a larger map

[myöhempi lisäys: MUSEO ON NYTTEMMIN SULJETTU.]16 December

Klassikkokohde: Suomenlinna

Retkiopas ei jätä listaamatta myöskään “kaikkien tuntemia” klassikkokohteita, sillä oppaan on tarkoitus olla myös eräänlainen vaihtoehtojen muistilista – kaikille niille jotka esimerkiksi lauantaiaamuna miettivät, unenpöppörössä aamukahvia juodessaan, minne tänään suuntaisivat.

Suomenlinna on takuuvarma valinta: pelkästään neljännesvuosisadan ikäisessä merilinnoituksessä ja sen hämyisissä käytävissä riittää tutkittavaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Suomenlinna on parhaimmillaan kesäisin, sillä monet saaren ravintoloista – ja esimerkiksi sukellusvene Vesikko – ovat avoinna vain kesäaikaan.

Suomenlinna tarjoaa linnoituksen ohella runsaasti muutakin nähtävää, esimerkiksi useita erilaisia museoita. Saarella on omat www-sivut, jotka tarjoavat kattavasti lisätietoa eri kohteista ja niiden aukioloajoista.

Lautat kuljettavat matkustajia Suomenlinnaan ympäri vuoden. Lauttamatka kestää noin 15 minuuttia. Kauppatorilta kulkee matkustajalautta päivittäin kello 06.00-02.20 Suomenlinnan päälaituriin (Isolla Mustasaarella). Myös huoltolautta kuljettaa matkustajia arkipäivisin, 07.25-15.25 välisenä aikana, Katajanokan kärjestä Ison Mustasaaren huoltolaituriin (vuoroväli 1-4 kertaa tunnissa vuodenajasta riippuen).

Suomenlinna-lippu, jolla saa tehdä edestakaisen matkan (voimassa 12 tuntia) Suomenlinnan lautalla, maksaa aikuisilta 3,80 euroa ja lapsilta (7-16v) 1,90 euroa. Ajantasaiset hinnat/aikataulut voit tarkistaa täältä.

» Kuvia paikasta:

Suomenlinnassa

Vesikko-sukellusvenettä tutkimassa

» Paikan sijainti Google Maps -kartalla:

Näytä suurempi kartta

» Paikan viralliset www-sivut19 July

Suomen Ilmailumuseo

Helsinki-Vantaan lentokentän välittömässä läheisyydessä toimii myös Suomen Ilmailumuseo. Kolmeen eri halliin, joista kaksi lämmitettyjä ja yksi kylmä halli, jakautuva näyttely tarjoaa paljon katseltavaa niin pienemmille kuin isommillekin. Näytteillä on yhteensä yli 70 lentokonetta eri aikakausilta ja muuta ilmailuun liittyvää.

Muutamaan lentokoneeseen pääsee sisälle asti – silloin tällöin järjestettävinä erityisinä teemapäivinä useampiinkin. Museo on auki päivittäin kello 11-18 ja sen yhteydessä toimii myös kahvila. Pääsymaksu on aikuisilta 6 euroa ja lapsilta 3 euroa (muistaakseni alle 5-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi). Perhelipun hinta 12 euroa.

» Kuvia paikasta:

Cessnan ohjaimissa veljekset Suomen ensimmäisessä helikopterissa ilmailumuseossa

» Paikan sijainti Google Maps -kartalla:


View Larger Map

» Paikan viralliset www-sivut